0800331587

Факти про ранню історію долара США

Факти про долар США

Долар США є найпопулярнішою валютою Вона використовується на біржових торгах, для інвестицій, депозитів і великих угод. Дизайн сіро-зелених купюр відомий кожній людині, а ось з походженням та історією долара пов'язано багато цікавих фактів. Наприклад, розмір банкнот USD не залежить від номіналу, а вартість виготовлення однієї купюри складає 5,7 цента.

Незвичайні факти про USD

  1. Американські долари є офіційною валютою не тільки в США, але і таких країнах, як Сальвадор, Східний Тимор, Еквадор, Зімбабве і Маршаллові острова. В Палау, Пуерто-Ріко та інших державах долари легальні паралельно з місцевими валютами.
  2. Звичне нам слово «бакси» з'явилося від назви шкури оленя- buck. Кілька століть тому американці купували шкури оленів у індіанців за сіль, патрони та ін.
  3. Слово «долар» походить від німецького «Taler». Талери в Америку завезли голландські поселенці. Місцеві гроші відразу не мали своєї назви і отримали його тільки в 19 столітті.
  4. Долари робляться не з паперу. Мало хто знає, але склад паперу, з якого робляться долари, складається з льону та бавовни з додаванням синтетичних волокон. Важить кожна банкнота приблизно 1 грам.
  5. $1 - найпоширеніша банкнота. Більше половини надрукованих доларів - банкноти номіналом 1 долар. Найбільш рідкісними є купюри номіналом 2 долари, їх перестали друкувати в 2003 році і поступово вони зникають з обігу.
  6. На всіх грошах є напис «In God We Trust». Перший раз цей напис з'явився на американських монетах в 1864 році. З 1964 року вона стала обов'язковою для всіх грошових знаків.
  7. Кожен день друкується близько 35 млн банкнот. Нові хрусткі купюри США щодня друкуються у великих кількостях, нові гроші оперативно замінять зношені купюри.
  8. Всі долари досить стійкі. Купюри USD переносять більше 4000 згинань без розриву. Найбільший термін служби мають купюри номіналом 100 доларів - 5 років, а ось купюри 20 доларів розраховані на 2 роки.
  9. Всі долари друкуються за стандартом 1929 року. Саме в цей час затвердили дизайн знаменитих купюр. Встановили, що на лицьовій частині буде чоловічий портрет, а на звороті - пам'ятники історії, архітектури та природи. Жіночий портрет з'явився лише один раз - в 1886 році.
  10. Найбільший номінал - 100000 доларів. Ці банкноти були в обігу до 1969 року. Тоді президент Р. Ніксон обмежив можливості друкарського верстата і встановив максимальну планку 100 доларів.

Як видно, долари США мають захоплюючу історію існування. Якщо ви хочете обміняти USD за вигідним курсом, звертайтеся в мережу обмінників KIT GROUP. Тут можна купити не тільки долари, а й євро, рублі, фунти стерлінгів та інші популярні валюти.