0800331587

Грошові перекази: як це працює?

Грошові перекази Україна

На сьогоднішній день люди використовують різні методи, щоб зробити грошові перекази. За рахунок розвитку банків, систем грошових переказів та інших ресурсів можна переводити гроші як в фізичних офісах, так і онлайн. Одержати переказ можна на банківську карту, готівкою в пунктах обміну або переказів, а також на поштовому відділенні. Кожен метод має свої особливості, переваги і недоліки.

Як можна перевести гроші?

Кілька років тому найефективнішим методом грошових переказів була пошта або телеграф. Для цього потрібно було пред'явити посвідчення особи як при відправці, так і при отриманні. Сам процес займав кілька днів, що викликало певні незручності. Сьогодні ж якщо ви є власником банківської карти, то можете без проблем перерахувати гроші з одного рахунку на інший без відвідування відділення банку. Для цього можна використовувати як інтернет-банкінг, так і онлайн-обмінники, які миттєво конвертують валюту і відсилають її одержувачу в будь-яку точку світу.

Чим різні способи переказів відрізняються один від одного?

Банківські, поштові перекази, електронні системи переказів та інші способи відрізняються один від одного термінами і комісією. Якщо операція проводиться онлайн, то переказ зараховується досить швидко. Банківські зарахування тривають до 3 днів, поштові перекази - трохи довше, в залежності від країни відправника та одержувача. Щоб відправка грошей пройшла швидко і безпечно, потрібно знати точні реквізити одержувача, наприклад, номер рахунку або гаманця, ПІБ.

Через банк

Банківські перекази або перекази з карти на карту є одним з найпопулярніших методів. Завдяки йому гроші можна перевести миттєво не виходячи з дому в будь-який час. Користуватися банкінгом можна як з ПК, так і за допомогою мобільного телефону. Кожна карта прив'язана до певної фізичної або юридичної особи, це дозволяє відстежити або повернути грошовий переказ. Якщо виникають питання, то можна звернутися до оператора банківського чату. Кожен банк стягує свою комісію, яку варто уточнити ще перед відправкою.

Через електронний гаманець

Електронний гаманець - це віртуальний платіжний інструмент, який є аналогом банківської карти. Завдяки йому можна сплатити будь-яку послугу з мінімальною комісією, зробити грошові перекази на карту і не тільки. Багато фрілансерів надають перевагу саме гаманцям замість карт, щоб отримувати туди розрахунок. До плюсів віртуальних гаманців відносяться:

  • миттєва реєстрація;
  • безкоштовне обслуговування;
  • моментальні операції оплати, перекладів і виведення коштів;
  • необмежений термін дії.

Через одну з систем грошових переказів

Здійснити безготівковий переказ невеликих сум можна за допомогою таких популярних систем переказів, як Western Union, MoneyGram. Вони ідеально підходять, щоб відправляти кошти за кордон. Деякі системи можуть перераховувати гроші і всередині країни. Отримати гроші можна як в пунктах переказу, так і в банках, які працюють з даними системами.

Цей метод є злегка застарілим, але чинним. Поштою можна переводити готівку як всередині країни, так і за кордон. Кошти зараховуються через пару днів з урахуванням певної комісії або на поштове відділення, або на банківський рахунок. Надсилаючи гроші, потрібно буде вказати місто, країну, ПІБ та інші необхідні дані одержувача.

Як видно, існують різні способи для проведення грошових переказів як всередині країни, так і за кордон. Щоб зробити це вигідно, потрібно вивчити запропоновані методи, порівняти їх і вибрати оптимальний варіант. У кожного з них буде своя комісія і умови.