• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Купівля валюти - 5 лайфхаків

Як правильно міняти гроші

В останні роки в Україні курс національної валюти регулярно переживає скачки, тому українцям стає складно підібрати оптимальний момент для вигідного обміну валют. Навіть сьогодні, на тлі пандемії коронавірусу, не варто панікувати і бігти в найближчий обмінний пункт. Щоб обміняти гроші з вигодою, варто враховувати корисні лайфхаки від фінансових фахівців.

Міняйте великі суми відразу

У багатьох обмінниках представлений дійсно вигідний курс, проте він діє тільки на великі суми. Перед обміном варто поцікавитися у касира, за яким курсом пройде конвертація. Якщо в банках можна розраховувати на знижку при операціях вартістю понад 1000 доларів, то в обмінних пунктах такі привілеї доступні всім, хто продає або купує більше 500 доларів/євро.

Міняйте гроші вранці або вдень з понеділка по п'ятницю

Як показує практика, найвигідніший час для покупки іноземної валюти - перша половина дня по буднях. Це пояснюється робочим розкладом межфондових бірж та іншими особливостями внутрішніх економічних процесів. НБУ встановлює офіційний курс, враховуючи котирування торгів на валютній біржі, яка не працює у вихідні дні. За рахунок цього багато банків перед суботою підвищують курс, побоюючись ризиків поповнювати свої резерви за завищеною ціною.

Використовуйте онлайн ресурси

Сьогодні багато банків і обмінних пунктів мають свої сайти, завдяки яким можна проводити фінансові операції через інтернет не виходячи з дому. Це швидко і зручно, економить час як співробітників банку, так і клієнтів. Як правило, курси онлайн-банкінгу близькі до біржових котирувань. Крім того, така опція допоможе оперативно обміняти гроші тим, хто відстежує курси в інтернеті і спостерігає різкі скачки, при яких рахунок йде на години. Звичайно, варто віддавати перевагу надійним і відомим компаніям, а не фірмам-одноденкам.

Вивчайте інформацію перед обміном

Щоб обмін валют пройшов не тільки швидко, але і вигідно, важливо вивчити актуальні дані стосовно стану фінансового ринку, динаміки популярних валютних котирувань і т.д. Завдяки регулярним новинам і прогнозам фінансистів будь-який українець зможе самостійно оцінити стан валютного ринку і особливості коливань курсів, що допоможе підібрати оптимальний момент для приміщення обмінного пункту.

Робіть обмін на початку року

Якщо ви хочете обміняти валюту для довгострокових цілей, то враховуйте пори року. Наприклад, взимку долар росте, тому його вигідніше продавати. Влітку ж долар та інші іноземні валюти падають в ціні, тому їх можна вигідно купити.

Варто також використовувати наступні рекомендації:

  • не піддавайтеся паніці або ажіотажу при перших перегонах курсів;
  • уникайте обміну на ринках, аеропортах, вокзалах і інших багатолюдних місцях, розрахованих на туристів;
  • уточнюйте не тільки курс, але і можливу комісію при обміні.

Якщо вас цікавить вигідний обмін валюти в Черкасах, то можете це зробити в обмінниках компанії КІТ Груп. Вона має свій сайт, на якому можна цілодобово відстежувати актуальний курс не виходячи з дому. Як тільки вас влаштує запропонований курс, то можете його зафіксувати на годину і приїхати до найближчої філії для обміну.